úterý 19. listopadu 2013

Autumn movies

Se zkracujícími se dny a dlouhými večery,
bych nejradši nejvíc času trávila v posteli

- skoro by ze mne mohl být básník, nemyslíte? (a opravdu, básník, žádná básnířka - emancipace!)
Chtěla jsem tím říci, že pro vás mám tipy na příjemné pokoukání v předvánočním shonu! Tuším, že jsem už psala o mé lásce k filmům s Audrey Hepburn (tak dnes už zmíním jen jeden!), také jsem procestovala Evropu s Woody Allenem a zmínila svou nejoblíbenější Americkou krásu (od jejího režiséra mám další tip, který stojí za to!)

Nouzový východ
Předčítač
Milenci ze severního pólu
Rozervaná objetí
Spálené životy
Pýcha a předsudek
Prázdniny v Římě
Černá labuť
Dálnice 60
Legenda o vášni
Osudový dotek
Dokonalý trik

  1.  Začnu rovnou Nouzovým východem od režiséra Americké krásy, Sama Mendese. V hlavních  rolích titanicová dvojice Leonardo diCaprio a skvělá Kate Winslet - tuhle herečku prostě můžu, viz. další film.
  2. Předčítač, z doby války opět se skvělou Kate, zde jí ale museli trochu postaršit vizáž, i přesto získala za svou roli Oscara.
  3. nebyla bych to já, kdyby ve výběru nebyl alespoň jeden španělský film. První je od Julio Medema, od kterého jsem jich celkem viděla asi pět. Ale tenhle je z nich stejně nejkrásnější (nejdojemnější a nejnormálnější)
  4. Na španělské vlně pokračujeme, Almodóvar nesmí ve výběru chybět. I od něj jsem vybrala film i pro běžného diváka, i když je dílo tradičně cynické, zapletené a barevné. Navíc s mou nejoblíbenější herečkou současnosti - Penelope Cruz
  5. Ve španělském jazyce tak trochu ještě zůstaneme - přesuneme se k mexickému scénáristovi, který má na svědomí úžasnou trilogii Amorres Perros - 21 gramů - Babel. Já jsem narazila i na jeho režijní debut Spálené životy se skvělým hereckým obsazením.
  6. Jane Austen mohu ve všech podobách stejně jako sestry Bronteovy. Stejně jako režiséra Joe Wrighta a Keiru Knightley. Doporučuji všechny jejich společné filmy! Pokání a i novou Annu Kareninu
  7. Slíbila jsem si Audrey Hepburn zmínit už jen jednou a to v mém nej filmů (i když je těžké s ní vybrat jeden nej) Prázdniny a Řím? Mohu kdykoliv! A miluju střešní garsonku Gregory Pecka.
  8. Seznam mých nejoblíbenějších hereček uzavírá Natalie Portman ve skvělém filmu Darrena Aronofského jehož filmy jsou vždy trochu psycho. Ale balet je to dokonalý!
  9. Další film je úplně jiný než předchozí a zmíněné. není to drama, ale spíše komedie s cestou do fantazie.
  10. A nyní se přesunujeme k oblíbeným hercům, kterých překvapivě není tolik.. Nemůže zde chybět Brad Pitt, tady ještě jako mladíček v dramatu s nádhernou krajinou. Tahle podívaná trvá přes dvě hodiny, ale rozhodně stojí za to! Ze stejného roku s ním také mám ráda Interview s Upírem, pak podobně laděné Seznamte se, Joe Black, Sedm let v Tibetu, kultovní Klub rváčů, Sedm, nebo Podfu(c)k
  11. Pokračujeme výbornými mužskými.. když se na vás koukne Aston Kutcher tak nevíte čí jste. Stejně tak je to se zhlédnutím tohohle filmu. Jeden z mých nejoblíbenějších když chci roztočit mozek na plné obrátky.
  12. I zde je to na přemýšlení a v hlavních jsou nádherní chlapi. K tomu jeden z nejlepších režisérů půvabná Scarlett Johansson a kouzelnická tématika - a show může začít!

Než jsem dopsala článek tak se úplně setmělo, ideální na film!
Poraďte mi své top filmy v komentářích :-)


♥♥♥  with love ♥♥♥

5 komentářů:

  1. vyborny vyber :) ja mam rada vsetko od Woodyho Allena najviac sa mi pacila asi polnoc v Parizi alebo nejak tak sa to bolalo :)
    S Rachel Adams :)

    Pozyvam na 2 giveaways, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  2. skvele tipy;) urcite se na neco podivam:)

    PS: Zapoj se do me giveaway o rpintic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  3. kate winslet mám tiež rada. Z tvojich filmov som videla len niektoré.
    Moje oblubené možeš vidiet tu - štýl komedia romantika:
    Štýl ženy
    a tu - štýl horory - thrilery - to je moj oblubený žáner (ale nie všetky su hororové, niektoré su skor také psycho):
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  4. Filmy s Audrey a Great Gatsby jsou top!
    http://audreyandpearl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře!! :)