sobota 17. ledna 2015

Milano 2015 + Como trip

Sama bych nečekala, že příspěvek z rubriky na cestě se tady objeví tak brzy po návratu z Porta. Jeden by řekl, že teď musím mít cestování až dost, ale opak je pravdou! Erasmus mě hrozně nabudil v poznávání nových míst a ukázal mi, že nic není nemožné. Pár vysněných destinací mám v zásobě, ale první cesta nového roku (ehm, vlastně ještě na Silvestra) vedla do již známého Milána (no, známého úplně ne, byla jsem tam jen jednou krátce), kde jsem teď měla rodilou průvodkyni. Na první lednový den jsme zavítaly do několika katedrál a i nejvýznamnějšího Duomo, a viděly přípravy na nadcházející Expo 2015, které se bude konat od května. Následujíci dopoledne jsme strávily v Pinacoteca di Brera a pak se zařadily do fronty na Panzerotti Luini, místního vyhlášeného podniku, kde jsme si daly klasické panzerotti uvnitř s račaty a mozarellou (za 2,50 eur). Sladká tečka v podobě zmrzliny nemohla chybět, šly jsme přímo do Magnum Pleasure Store, kde jsem si  navolila svůj vlastní nanuk, Valerie se radši zahřála horkou čokoládou. Směrem do komerční čtvrti plné mrakodrapů jsme se zastavily v Eataly (eat italy), několikapatrovém obchodním domě plném potravin kombinovaném s restauracemi. Nebýt omezená jen kabinovým zavazadlem tak bych tam skoupila všechno! A i takhle jsme tam strávily celkem dost času! Zahřály jsme se svařákem a prošly pár knihkupectví (jó, to je naše!) a večeřely pizzu. Další den jsme jeli do hor, respektive k jezeru ve městečku Como a odtamtud lanovkou nahoru. Prošly se na maják a pak ještě kolem jezera, zkoukly místní obchůdky, přejedly se sendviči (zapomněla jsem přesný název toho pokrmu) a jely vlakem zpět. A poslední den jsme věnovaly samozřejmě nákupům! Takže Via Dante a Montenapoleone a v okolí Duomo, kde je to podobné jako třeba v Praze Na příkopě, až na to, že je Kiko na každém rohu, mají tady & other stories a Kiehl's je tu taky dost populární.  můj let zpátky s wizzair byl zpožděný a v Čechách pak pěkná chumelenice, celkem rozdíl oproti příjemným 12°C. Jinak služeb WizzAir jsem využila na téhle trase už podruhé a můžu, i přes zpoždění, jen chválit, je to pohodlné a při včasné koupi i poměrně levné. A město módy i letošního expa je prostě perfektní, určitě stojí za návštěvu, a mohu potvrdit, že né jednu :-)
Byli jste někdy v Miláně?
Kterou destinaci mi doporučíte na příští výlet?

♥♥♥  with love ♥♥♥

5 komentářů:

  1. Úžasné fotky, musel to být parádní výlet, hltám jednu fotku po druhé, fakt! :) V Miláně jsme nebyla, asi bych to měla napravit, úplně jsi mě nabudila, jela bych hned :-D Jinak první fotka - krásná barva rtěnky a to růžové je nějaký diářek/zápisník? Moc hezký :) A pak - ach ty černé boty! <3

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyraž, není to daleko a je to úžasná moderní a módní metropole! Ta rtěnka byl opravdu super kup (až napotřetí :-)) Je to zápisník, koupila jsem ho předloni v Brazílii a je to takový můj cestovní deník, v Portugalsku jsem do něj psala celkem pravidelně a asi i doma budu pokračovat :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky Adri!! V Miláně jsem ještě nebyla ale strašně moc ráda bych no navštívila:) Máš nějaký tip na levné letenky?:) Jinak ten růžový deníček nebo sešíte s Eiffelovkou je luxusní!!! :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru :-) Poprvé když jsem letěla, tak to bylo snad za 600Kč jedna cesta, což je hodně pěkný! Tentokrát to bylo ale narychlo, tak už to tak levné nebylo, ale wizzarir.com má celkem často nějaké slevové akce :-)

      Vymazat

Děkuji moc za vaše komentáře!! :)