sobota 3. října 2015

Whole30: týden třetí

Třetí týden jsem začínala ranní lekcí jógy v rámci Reebok: Be more human tour. Jela jsem hodně brzy ráno a dala si jen fíky a mandle, počítala jsem se snídaní v My raw cafe po lekci. Tam jsem si dala flat white z oříškového (mandlového) mléka, dostala jsem karafu vody a posnídala jsem míchaná vajíčka z avokáda s raw chlebíky. Bylo to zvláštní, ale pochutnala jsem si a hlavně to i dost zasytilo. V úterý jsem se vydala do bioprodejny pro datle, kokosové mléko a mandlové máslo. Vzala bych i kokosovou mouku a sušené kokosové mléko, ale neměli je. Datle se staly tak trochu mojí závislostí, problém je, že jakmile si dám jednu - nejde přestat. Zároveň jsem zašla do italských potravin pro čerstvě nakrájené prosciuto, vzala jsem crudo i cotto, a opět se potvrdilo, že cotto mi prostě nejede, takže příště místo něj vezmu pancettu. Jedno odpoledne jsem musela zůstávat ve městě déle, tak jsem šla zahnat hlad do Supy, měli veganský a zároveň bezlepkový květákový krém s chili a kešu, dala jsem malou variantu a pochutnala si. Sama jsem pak zkoušela několik nových jídel - Shashuku na pánvi, pokud bych to měla k něčemu přirovnat, tak nejblíž je asi lečo (taky jsem ho tenhle týden měla), ale osobně mi tahle varianta s loupanými rajčaty v plechovce (tesco finest) a vejci na způsob volských ok, sedí víc. V troubě jsem pekla něco jako cuketový quiche se sušenými rajčaty, ale moc mi nejel, cuketu jsem asi měla nechat okapat. Posledním pokusem byly muffiny z banánu, namletých mandlí a namletých kokosových vloček. K tomu skořice, špetka jedlé sody a vejce. A nevěřili byste, jak mi to chutnalo! Pro začátek jsem udělala dávku jen čtyř a měla o víkendu opět sladkou snídani. Šanci jsem opět dala i banánovým lívanečkům a musím říct, že se mi celkem začínají dařit a když si na ně dám horké jablko či hrušku a kupu skořice, tak je to prostě pohádkový jídlo. Taky jsem prvně zkusila lilek, upéct ho s rajčatovou náplní a na první pokus to nebylo špatný /edit: na druhý pokus se mi vůbec nepovedl, byl hořký a nevim jestli dostane další šanci/
my raw cafe
nevzhledná Shasuka na pánvi
květákový krém v Supa-Supa

Ano, vidíte správně, každý druhý den jsem měla polívku, dýňovou snad dokonce dvakrát, pak hráškový a květákový krém a zeleninový vývar.
A čím se v zimě zahříváte vy?

♥♥♥


4 komentáře:

  1. Já jsem si hodně oblíbila právě polévky.. Mezi nejlepší, co jsem dělala v září patří určitě dýňovo-rajská se zázvorem. Byla jsem hodně nastydlá a tohle byl úplně super lék :) Jinak fazolová s cizrnou, taky mohu doporučit! :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Já zbožňuju krémové polévky. Hrášková je moje nejoblíbenější.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
  3. Božínku, to všechno vypadá tak strašně moc chutně! Hlavně ten lilek. Výborné tipy, děkuji za inspiraci :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky :) mňam, to jídlo! Já se zahřívám samozřejmě čajem a miluju krémy - dýňový, chřestový, špenátový, hráškový :)

    Ráda bych Tě pozvala na svou GIVEAWAY!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře!! :)