čtvrtek 17. září 2015

Whole30: týden první

Zdravím vás s článkem lehce zpožděným /aneb #třitýdnydostátniceuuuuaaaaa/ 
Jak jsem avizovala, rozhodla jsem se pro změnu jídelníčku, jsem na whole30 programu a mám za sebou první týden a tady jsou mé postřehy.  
Naštěstí jsem zatím příliš nezaznamenala často popisovaný úbytek energie, dokonce jsem třikrát cvičila a jen jeden den jsem měla svačinu, když jsem byla celé dopoledne pryč a věděla jsem, že oběd budu zvládat až před 15.hod, dala jsem si teda smoothie a sušená jablka, ostatní dny jsem zatím zvládala jíst tři jídla denně, snídaně jsem za tmy bohužel nestíhala fotit.

Vstávám před šestou a k snídani mám zpravidla ze dvou vajec omeletu, s přidaným hráškem, špenátem nebo sušenými rajčaty (moje nejoblíbenější), nebo míchaná vajíčka či volská oka, k tomu zelenou/zeleninovou oblohu - kedluben, okurka a i nějaký druh ovoce - meloun, grep, pomeranč, hruška
První den jsem udělala větší nákup v rybárně a podle toho pak vypadala má další jídla - k obědu za týden dvakrát losos (s bramborem a zeleninou, podruhé se špenátem), k večeři dvakrát krevety se salátem, několikrát jsem měla polévku - poslední tropický den studenou z červené řepy, jinak dýňovou a rajčatovou (respektive naprosto famózní toskánskou podle Beauty of body and mind). V sobotu jsem měla celé odpoledne a večer až do pozdních hodin strávit v práci, tak jsem měla spíše brunch a pak salát s tuňákem a vajíčkem, taková jednodušší verze salátu Nicoise, který jsem si oblíbila (měla jsem ho jednou a chutnal mi, a kdyby v něm byly ančovičky, tak by mi chutnal ještě víc). /Ještě poznámka - v práci na reprezentativní akci v Rudolfinu jsme měly dostat jídlo i pití, bohužel to byla obložená bageta se šunkou, hermelínem, majonézou a voda či coca-cola, takže jsem popadla Rajec a tím to pro mě haslo, překvapilo mi ale, jak se většina těch slečen ("modelky") ládovala bílým pečivem a pak ještě při práci uzobávaly slané tyčinky a vše možné kde se dalo a nikdo se nedíval #profesionalitahadr/  Menší krizi jsem měla v neděli, kdy jsem si na internetu prohlížela spoustu receptů a některé i méně zdravé, ale lákavé. Sladkosti mi zatím až tak moc nechybí, zákusek po jídle jsem párkrát nahradila rooibos čajem, dále piji bezkofeinový zelený. 
 Z fotek můžete vidět, že na polívky mě prostě užije a měla jsem problém dojíst všechen ten losos. A když si brácha připravil burgery, tak já z nich měla jen tu nejlepší část - maso! a k tomu guacamole.

A co vy a alternativní stravovací návyky? Jste raw, paleo, vegani nebo to jde úplně mimo vás?

♥♥♥

3 komentáře:

  1. Ty polévky jsou tak krásně barevné! Oči z toho přechází :) Jsem ráda, že někdo taky zkouší Whole 30, jsem zvědavá, jestli zaznamenáš nějaké změny :) Pro mě je teda vždycky nejhorší sladké, tam mě chutě honí neuvěřitelně....asi bych taky měla dát zase očistnou kůru :) Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. hrozně jsi mě inspirovala, jdu se taky stravovat jinak! už je to potřeba! hned teď, žádné až od zítra, pěkně ode dneška!! :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře!! :)