pátek 9. října 2015

Whole30: týden čtvrtý

Čtvrtý týden jsem celý strávila doma, přípravou na státnice a, jak si jistě dovedete představit, s náladou na bodu mrazu. Navíc rodinka odjela na víkend na Moravu na vinobraní a já už ani neměla chuť vařit. Na nákupu jsem byla jen v bioplanetě pro kešu máslo (mandlové hrozne rychle zmizelo, a to jsem ho jedla jen já, ehmm). Konečně jsem si připravila brokolici, na kterou jsem se těšila, protože mi celkem chutná a i běžně ji zařazuji, jednou jsem ji měla jako zelenou oblohu u snídaně, ale spolu s pečeným batátem jsem ji použila i jako plnohodnotné hlavní jídlo. Batáty mi taky fakt chutnají, hlavně zalité olivovým olejem, ochucené tymiánem, pepřem a solí, připravené v troubě. S tymiánem mi moc chutnala i pečená mrkev a můj první pokus o ztracené vejce. Taťka ten týden slavil narozeniny, tak jsem připravila mřížkový koláč a jen sledovala jak rychle mizí. A přiťukli jsme si jablečným moštem, nedoslazovaným přírodním. Mošt jsem pak pila ještě z hroznů, domácí. Jeden večer jsem si jídlo objednala, salát s panenkou, které tam tedy bylo poskrovnu, proto jsem se raději vrátila k domácí přípravě jídel. 
jediná fotogenická snídaně
hráškový krém místo koláče? samým smutkem jsem si ho přepepřila :D
snídaně po vinobraní - obohacena o šťávu a hrozny, jinak klasika lívenečky
batáty s guacamole
Už se těšíte na závěrečný článek? Bude v něm zařazování možných problematických potravin, a hlavně ukázka produktů, které jsem si oblíbila a ráda je kupuji (jen teď nevím, jak se to tam všechno vejde :-))

♥♥♥

3 komentáře:

  1. Krásná, zdravá a určitě hlavně chutná jídla, od pohledu vařená s láskou.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi vážně dobrá, že si do toho šla, jídlo vypadá super :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za vaše komentáře!! :)